03. april 2022
"Levin is een super slim, leuk kind, waarom ziet niemand dat?" vraagt een moeder behoorlijk wanhopig. "Hij wordt gepest, heeft geen vrienden en iedereen laat hem stikken. Op het moment zit hij volgens mij enorm met zichzelf in de knoop, hij heeft ook een eetprobleem ontwikkeld, maar als ik er naar vraag dan zegt hij dat het goed gaat. Mijn moederhart huilt en ik weet niet meer wat ik voor hem kan doen. Samen zijn we de beste vrienden, ik doe alles voor hem en samen hebben we het goed. Maar...
05. februari 2022
Hoe kinderen voor ouders dragen
Ze kwamen met het hele gezin, vader, moeder, en twee jonge dochters, mijn praktijk binnen gelopen. De jongste dochter had haar knuffel mee en drukte deze stevig tegen zich aan. De intern-begeleider van school had ze doorgestuurd.
09. december 2021
Baarmoeder + eitje + zaadje = Baby, papa en 2x een mamaatje?
Iedereen weet dat als een zaadje bij een eicel komt dat dat het recept is voor nieuw leven. Het zaadje (de vader) en het eitje (de moeder) groeien uit tot een embryo. Maar hoe zit het dan als het eitje en de zaadcel bij een andere vrouw in de baarmoeder geplaatst worden? Wie is of zijn dan de moeder en waarom is het belangrijk om hier bewustzijn op te hebben?
13. juli 2021
je tweede navelstreng liefdevol doorknippen
De eerste fysieke navelstreng wordt voor je doorgeknipt vlak na de geboorte. De tweede navelstreng die je energetisch verbindt met je ouders dien je zelf door te knippen. Zodat je eerst vrij wordt van je ouders om je daarna met hen te kunnen verbinden. Doorknippen van de tweede navelstreng kan alleen vanuit liefde. Vanuit protest zal deze alleen maar strakker worden.
20. april 2021
Waar wil jij bij horen en wat kost je dat?
Waar wil jij bij horen en wat kost je dat? Hoe bewust ben jij je van in hoeveel en welke subsystemen jij deel uit maakt? En wat dat eigenlijk betekent voor jou?
26. januari 2021
Mijn hart gaat uit naar de relschoppers
Mijn hart gaat uit naar de relschoppers, vandalen, hooligans en hun ouders, vrienden en familie. Nee! Het zijn geen relschoppers, vandalen en hooligans. Het zijn mensen, net zoals jij en ik, die zaken vernield hebben en aan het relschoppen zijn geweest. Om mij heen hoor ik het oordeel en het veroordelen van de groep mensen die de straat op zijn gegaan en zijn gaan rellen, plunderen. En ik merk dat het mij raakt. Het raakt een gevoel van onmacht in mij aan en van onrecht. En het neemt me mee...
15. januari 2021
Doodlopende weg
‘Er staat geen grassprietje verkeerd in het hele universum’ Deze uitspraak van Jed McKenna zie je zodra je op de homepage van mijn website komt. Als dat zo is, hoe kijk je dan naar het leven en zoals nu naar de Coronapandemie? In het toneelstuk van het leven, vervullen we iedere dag opnieuw diverse rollen. Thuis, op je werk, bij je vrienden. En aan die rollen ontlenen we het grootste gedeelte van onze identiteit.
20. december 2020
In mijn praktijk zie ik vaak mensen die graag controle willen hebben en het liefst de toekomst willen voorspellen. Natuurlijk begrijp ik dat ze die wens eigenlijk niet koesteren maar dat er een angst aan ten grondslag ligt. De angst om voluit te leven en te gaan voor dat wat jou van binnenuit drijft. De angst om daarmee ook de volle verantwoordelijkheid te nemen voor wie je bent en wat je doet en de prijs te betalen die hiermee gepaard gaat. Want als jij je volle potentieel leeft, kan je jezelf...
13. oktober 2020
Voel jij je ook wel eens verloren in de menigte? Dat je tussen al die mensen, meningen en informatie de weg niet meer kunt zien? Of erger nog....jouw weg kwijt bent geraakt?
07. oktober 2020
Al vanaf mijn 18e levensjaar ontmoet ik al grijze haren op mijn hoofd. Na jaren van schaamte (jaja, nogal kun je hier niets aan doen, ik schaamde me) en verven werd ik het meer en meer zat. Iedere 3 weken kon ik weer in de verf om de uitgroei te verbergen. Mijn haar werd er niet gezonder van, mijn zin om te verven steeds minder, maar ook een innerlijk proces begon te wringen. Ik begon mezelf wat vragen te stellen: Voor wie verf ik mijn haar eigenlijk? Waarom verf ik mijn haar? Kan ik mezelf...

Meer weergeven