01. mei 2020
En toch heeft onze mind het vaker voor het zeggen, zit deze vaker aan het stuur. Bijzonder interessant eigenlijk. In mijn vorige blog ‘Als het doek valt’ schreef ik over de rollen die we allemaal vervullen in ons dagelijks leven. En dat er vaak een levensgebeurtenis nodig is (een overlijden, burnout, ziekte etc) om ons aan te zetten tot een zeker transformatie. De rollen die we vervullen geven ons een gezicht, een identiteit. Ze zijn vaak context afhankelijk. Vraag iemand in een zakelijke...
19. april 2020
‘Er staat geen grassprietje verkeerd in het hele universum’ Deze uitspraak van Jed McKenna zie je zodra je op de homepage van mijn website komt. Als dat zo is, hoe kijk je dan naar het leven en zoals nu naar de Coronapandemie? In het toneelstuk van het leven, vervullen we iedere dag opnieuw diverse rollen. Thuis, op je werk, bij je vrienden. En aan die rollen ontlenen we het grootste gedeelte van onze identiteit.
17. maart 2020
De oorlog zit in ons systeem. Of we hem zelf meegemaakt hebben of niet, onze ouders, grootouders of overgrootouders kennen die periode wel. Onverwerkte zaken en trauma’s uit die periode worden onbewust doorgegeven. Schaartse, tekorten, overleven……die thema’s worden juist nu in ons aangeraakt.