Systemische Werkplaats

Wat is een systemische werkplaats?

In de Systemische werkplaats werken we in een kleine betrokken groep van 8 à 12 mensen een dag lang aan de actuele  thema's en vraagstukken die door de deelnemers ingebracht worden. 

 

Voorafgaand aan de opstelling nemen we de tijd en ruimte om je vraagstuk goed in beeld te brengen en na de opstellingen bespreken we deze inhoudelijk na om de inhoud te duiden en je verder te helpen als dat wenselijk is en bijdraagt aan het proces. 

 

Een opstelling laat zien wat er op een diepere laag, ook wel de onderstroom genoemd, speelt. Dit kan wel eens anders zijn dan je eigen 'verhaal' wat je voor waar aangenomen hebt. De opstelling laat je de essentie zien, waardoor je de mogelijkheid hebt om je verhaal bij te schaven. Om vanuit een nieuw perspectief nieuwe mogelijkheden te gaan ontdekken.

 

Daarnaast is een systemische werkplaats een broedplaats en informele netwerkbijeenkomst voor het ontmoeten van gelijkgestemden die zich ook bewuster in het leven willen staan.

 

"Een ding is zeker: Je zult nooit meer op dezelfde manier waarnemen."

werkwijze

Zoals de titel doet vermoeden werken we met diverse vormen van opstellingen en rituelen. Daarnaast kunnen de inzichten die Bert Hellinger vertaald heeft in een theorie over de werking van sociale systemen met de aspecten van binding, ordening en balans ook aan bod komen.

 

Afhankelijk van het vraagstuk volgt er een familieopstelling, een organisatieopstelling, structuuropstelling of ritueel.

 

De werkplaats en de opstellingen worden begeleidt door Mieke Kox of Ton de Rooij van Rootonde.

Data, locatie en investering

Data Systemische werkplaatsen 2019

zaterdag 16 nov       

 

 

Investering

 

Één dag van je tijd

 

vraaginbrenger: € 135,- ex btw

representant:      €  40,- ex btw

 

Koffie, thee, versnaperingen en lunch worden verzorgd en zijn inbegrepen in de prijs.

Locatie

 

De Noordkade in Veghel (NB) of

de praktijkruimte van Centrum van Verbinders