Systemisch kijken naar kinderen en jongeren

3 daagse training voor professionals

Als je veel met gezinnen, kinderen of jongeren werkt, zal je weleens situaties tegenkomen waarbij kinderen of jongeren problematisch gedrag vertonen dat heftig of moeilijk te veranderen is. Soms gaat het ook gepaard met  lichamelijke klachten zoals hoofd- of buikpijn hebben.

Mogelijk reageren die kinderen of jongeren onbewust op onverwerkte gevoelens van anderen in hun omgeving. Dat kunnen gevoelens zijn die al lang geleden ontstaan zijn en niet met het kind zelf te maken hebben.

 

Voor wie

Dit is een ervaringsgerichte training voor kindercoaches, leerkrachten, psychologen, gezinscoaches, generalisten die werken in lokale basisteams, jongerenwerkers en alle anderen die met kinderen, jeugdigen en/ of gezinnen werken.

 

Je leert met een ‘systemische bril’ kijken naar de problematiek van kinderen en ouders uit je praktijk, maar ook naar je eigen familiesysteem. Naast een stukje theorie gaan we met name heel praktisch aan de slag met het toepassen en ervaren van systemisch werk.

 

"Ik heb hier hele fijne en leerzame dagen meegemaakt en kennis opgedaan die ik zowel privé als voor mijn werk kan gebruiken. Heel verhelderend en prettig zoals de training is neergezet."

Programma

Tijdens de workshop kijk je ook naar je eigen systeem. Je maakt tenslotte ook zelf onderdeel uit van een familiesysteem, met alle lusten en lasten van dien. En misschien loop je nu (als ouder of in je werk) keer op keer tegen een innerlijke blokkade aan, die je maar niet kunt wegnemen. Mogelijk is er dan bij jou sprake van een systemisch belasting. Het is belangrijk om daar bij stil te staan. Want hoe minder eigen blokkades, des te beter kan je als mens, ouder of professioneel functioneren.

 

Wat leer je:

De workshop heeft als doel om je een dieper inzicht te geven in de meer onbewuste ‘lagen’ van gezinnen en families, en in wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van problemen en verstoringen. Je gaat begrijpen vanuit welke drijfveer en liefde een kind een bepaald gedrag vertoont, waardoor het veel gemakkelijker wordt er anders naar te kijken en anders te kunnen handelen. Daarnaast zal je door het verkrijgen van nieuwe inzichten en het opdoen van ervaringen zelf beter in staat zijn om je eigen plek binnen je eigen leefomgeving in te nemen, waardoor je meer kracht, balans en rust zult ervaren, en sterker in je professionele werken-met-kinder-schoenen zal kunnen gaan staan.

 

Zowel professioneel als persoonlijk verrijkt de systemische kijk je leven en geeft het een breder kleurenpallet om vanuit te handelen dan voorheen.

Investering, data en locatie

Driedaagse training 2023

 

Drie dagen van je tijd, € 875,-. 

Onze opleiding en trainingen zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister van het CRKBO en daarmee vrijgesteld van btw.

 

Inclusief lesreader, koffie, thee, wat lekkers en lunch

De training wordt gegeven in omgeving Uden (NB)

 

 

DATA

 

Training zomer:

Maandag 19 juni, dinsdag 20 juni, maandag 3 juli

 

Training najaar:

Donderdag 28 en vrijdag 29 september vrijdag 6 oktober

 

 

Lestijden: van 9.30 - 16.00 uur

 

 

Deze training vraagt geen verdere zelfstudie.

 

N.B. Op dag 3 kan er gewerkt met het opstellen van gezinnen. Je kan dus in de praktijk zien hoe een opstelling met kinderen en gezinnen in zijn werk gaat. Deelnemers van de training zijn uitgenodigd om hun eigen gezin, gezinnen die ze kennen of waar ze mee werken in hun praktijk hier kosteloos voor aan te melden. 

 

 

Deze training wordt gegeven in Uden door Mieke Kox en Harriet Kollen. Wil je meer informatie of alvast een plek reserveren, neem dan contact met ons op of ga schrijf je in via het inschrijfformulier onder het kopje Agenda.

Direct aanmelden voor de training van juni, vul onderstaand formulier in en stuur het naar info@centrumvanverbinders.nl

Download
inschrijfformulier SKK juni 2023.pdf
Adobe Acrobat document 66.8 KB

Direct aanmelden voor de training van september, vul onderstaand formulier in en stuur het naar info@centrumvanverbinders.nl

Download
inschrijfformulier SKK sept 2023.pdf
Adobe Acrobat document 66.9 KB

Deelnemers van de vierdaagse training Systemisch kijken naar kinderen krijgen € 100,- korting als ze besluiten om in het daaropvolgende kalenderjaar de jaaropleiding familieopstellingen te volgen 

Wat zeggen deelnemers?

"Wauw wat een bijzondere training is dit. Systemisch kijken naar kinderen heeft mij verdieping en inzichten gegeven in het holistisch werken met kinderen. Mieke vind ik een fijne trainer. Met rust, passie, humor en helderheid heeft zij de stof en de oefeningen overgebracht. Ook heel fijn hoe Mieke openstaat voor input vanuit de groep. Dank je wel"

Apolline Mol, eigenaar APOlearn

 

"Mieke heeft op een bevlogen manier twee dagen les gegeven aan ons. Wat heb ik genoten van alle informatie van Mieke. En de extra kennis kan ik goed gebruiken om weer wat veranderingen door te voeren die systemisch gezien broodnodig zijn. Dank je wel Mieke voor je enthousiasme en kennisoverdracht."

Joke Groot Roessink-Klein Gotink

Coach voor ondernemers & kinderen - gezinnen bij Oerreflexie

 

 

 "Ik heb de training als heel waardevol ervaren, een inspiratiebron voor mij als coach. Mooi om naar een diepere laag te kunnen gaan en dit zelf ook te mogen ervaren, waardoor ik weet wat het op kan leveren. Bedankt Mieke."

Bea Zwanenburg

Gezinsbegeleider Krachtig Thuis & Trots Kindercoaching

 

"Deze cursus is echt een aanrader! Ik heb veel nieuwe inzichten en ervaringen opgedaan. Grote complimenten voor Mieke."

Mirjam van Ree

Directeur kindcentrum Raam

 

"Wat een waardevolle andere kijk achter gedrag van kinderen en naar hun gezin. Fijn om mee te nemen in mijn praktijk als kindercoach."

Bianca van de Burgt

Pluk! Kindercoaching 

 

"Ik vond dat Mieke op een fijne manier les geeft. Ze nam ruim de tijd om op onze vragen te antwoorden. De inhoud van haar lessen zijn ook heel interessant. Voor mij een goede basis om het gezin als systeem te begrijpen en dit mee te kunnen nemen tijdens coachings."

Leen van der Aerden

Levander- praktijk voor ontspanning

 

"Ik heb deze dagen met grote verwondering gevolgd. Mieke is een persoon waar je je meteen bij op je gemak voelt. Ze gaat op een deskundige en helpende manier om met persoonlijke verhalen. Het heeft me veel verheldering gebracht over mijn eigen rol. Het werkt nog steeds door. Door deze ervaringen en doordat Mieke erg helder was in haar uitleg, lukt het me om de familieopstelling in het "klein" aan te bieden in mijn werk."

Astrid Arntz, 

Kindercoach 110% 

 

 "Dankzij de praktijkoefeningen kon ik ervaren dat ik uit mijn hoofd

kon komen en kan voelen!"

Hanneke

Leerkracht P.O.

 

"Het waren 3 prachtige dagen tijdens de training Systemisch Kijken naar Kinderen. Theorie met vooral veel praktijkoefeningen die je direct kunt inzetten in je eigen werk. En de dag met de opstellingen maken dit een waardevolle en vooral praktische training. Dit alles op fijne locaties in een veilige omgeving waar alles er kan en mag zijn. Er wordt ook goed aan de innerlijke mens gedacht. Dit is een echte aanrader. Dank je wel Mieke voor je warmte, aandacht en enthousiasme. Fijn dat we dit mogen doorgeven."

Vanessa Ouahmer-van Dalen

 IK-speditie kindercoaching

"Deze training is waardevol voor mij persoonlijk, voor mijn gezin en in mijn werk. Het geeft mooie inzichten. Mieke is kundig en enthousiast en heeft een fijne dynamiek."

Karin

Docent MBO

 

 

"Lieve Mieke, het is moeilijk te omschrijven wat de training systemisch kijken naar kinderen met je doet. Het voelt als thuiskomen! Ik kan deze training alleen maar van harte aanraden aan iedereen die met kinderen werkt! Ik ben dan ook nog bij jou geweest voor een individuele coaching en de manier waarop jij dit doet is zo mooi, puur en helemaal vanuit je ❤."

Peggy Bervoets

Namaste kinderyoga en coaching

 

 

"Deze training is een aanrader voor iedereen. Als je denkt dat het niet bij je past, heb je het mis. Eén ieder haalt er uit wat er op dat moment passend is. Goed voor je persoonlijke groei en het helpt je bij je innerlijk proces. En een heerlijke lunch :)"

Joanna

 

Jeugdbeschermer

"Deelgenomen aan de 2 daagse training systemisch kijken naar kinderen in 2017. Ik heb hier hele fijne en leerzame dagen meegemaakt en kennis opgedaan die ik zowel privé als voor mijn werk kan gebruiken Heel verhelderend en prettig zoals deze training is neergezet, een aanrader voor iedereen!"

Monique van den Boogaard

Jeugdverpleegkundige GGD

 

"Training systemisch kijken naar kinderen in januari 2017 gevolgd. En deze kan ik iedereen die werkt met (zorgt voor) kinderen aanbevelen.  Iedereen heeft ruim de tijd voor zijn eigen stuk."

Conny Koolen

Pleegmoeder