Systemisch kijken

2-Daagse training voor bewustwording, ontwikkeling en groei

We maken allemaal deel uit van systemen. Om te beginnen zijn we verbonden met ons gezin van herkomst, ons familiesysteem. Daarnaast maken we ook deel uit van de sociale systemen op school, op het werk, bij de sportclub enzovoort.

 

Bert Hellinger, de grondlegger van het systemisch werk, heeft door jarenlange observaties ervaringen opgedaan bij  familieopstellingen en hieruit een theorie ontwikkeld. Deze theorie geeft ons inzichten en bewustwording over de werking van de systemen en de impact die deze heeft op ons dagelijks leven.

 

In deze tweedaagse training delen we deze kennis, welke je direct toe kunt passen op je eigen situatie, vraagstukken, jouw gezin (van herkomst) en jouw manier van leven. Met deze nieuwe inzichten kun je op een andere manier kijken naar jezelf en de mensen in je omgeving. Gedrag krijgt een andere betekenis en je ontwikkelt een breder palet om nieuwe keuzes te kunnen maken.

Voor wie?

Deze tweedaagse is voor iedereen die voor zichzelf wil investeren in bewustwording en persoonlijke groei. 

 

Wij vinden deze informatie zo fundamenteel, waardevol en essentieel dat het wat ons betreft een vast onderdeel van het leerplan voor het onderwijs dient te zijn. Zodat onze jeugdigen opgroeien met deze basiskennis.

 

En tot het zo ver is, bieden wij het aan in deze tweedaagse voor iedereen die bewuster in het leven wil staan. En zijn eigen patronen en/of die van zijn/haar kinderen wil leren kennen en vanuit inzicht deze wil doorbreken. 

 

Daarnaast zijn er nog wat bijzondere life-events waarin deze informatie meer dan welkom kan zijn. Dan denken we aan:

Bewuste (toekomstige) ouders 

In de eerste 7 levensjaren van kinderen wordt een blauwdruk ontwikkeld die een enorme impact kan hebben op het verloop van de ontwikkeling en het verdere verloop van het leven van het kind. Het is in deze fase van belang dat ouders hun kinderen liefdevol ondersteunen in het ontwikkelingen van zelfstandigheid en authenticiteit.

 

Maar hoe doe je dat dan en op welke manier spelen jouw en jullie patronen die je meedraagt vanuit je familiesysteem een rol in de manier waarop je jullie kind liefdevol kunt opvoeden?

 

Door je bewust te zijn van jezelf, je eigen kracht, kunde en belastende patronen, ben je in staat om voor jullie kind of kinderen een veilig en gezonde omgeving te creëren waarin ze kunnen vrij opgroeien en zich kunnen ontwikkelen.

Levens en Liefdes partners 

Een lange liefdevolle relatie met je partner is iets wat we ons allemaal wensen, maar is alles behalve vanzelfsprekend. Partners vinden elkaar vaak vanuit oude patronen. In de eerste periode van verliefdheid gaat alles vanzelf. We projecteren er lustig op los en het lijkt alsof je partner degene is die je heel maakt.

 

Als de eerste verliefdheid voorbij is, komt de realiteit er aan en begin je je partner echt te zien met al zijn of haar gebreken en vervelende patronen. Omgekeerd ziet je partner jouw gebreken en patronen ook steeds beter. En dan begint het grote feest en werken aan de relatie. Want Liefde voor elkaar is vaak volop aanwezig, maar alleen Liefde is niet genoeg om gelukkig samen oud te worden.

Programma

De eerste dag ga je kennis maken met het familiesysteem; wie horen daar allemaal bij. Ook het persoonlijk geweten en het familiegeweten worden uitvoerig besproken met de aspecten binding, ordening en balans.

 

In de tweede dag gaan we verder met de dynamieken die in de familiesystemen mogelijk kunnen spelen. Hoe we deze kunnen herkennen en kijken wat er mogelijk is om deze belastende patronen te kunnen doorbreken.

Investering, data en locatie

2023

€275,- euro per persoon .

Twee dagen van je tijd. Deze training vraagt geen verdere studiebelasting.

 

Onze opleiding en trainingen zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister van het CRKBO en daarmee vrijgesteld van btw.

Een lesreader, koffie, thee en wat lekkers zijn inbegrepen.

 

Kom je met je partner samen dan krijgen jullie samen een korting van €50,-.

 

Voor koffie/thee, water en wat lekkers wordt gezorgd. Er is geen lunch inbegrepen bij deze training.

 

 

Systemisch kijken data 2023

 

woensdag 18 oktober en woensdag 8 november 2023

Tijden: van 10.00 -16.00 uur

 

Deze training vraagt geen verdere zelfstudie.

 

De training wordt gegeven door Mieke Kox.

Wil je meer informatie of alvast een plek reserveren, neem dan contact met ons op.

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 20

De training wordt gegeven in Uden of omgeving.

 

Direct inschrijven voor mei/juni 2023? Vul dan onderstaand formulier in en mail het ondertekend naar info@centrumvanverbinders.nl

Download
Inschrijfformulier Systemisch kijken, be
Adobe Acrobat document 68.6 KB

Direct inschrijven voor oktober/november 2023? Vul dan onderstaand formulier in en mail het ondertekend naar info@centrumvanverbinders.nl

Download
Inschrijfformulier Systemisch kijken, be
Adobe Acrobat document 68.7 KB