Wie wij zijn....

Volledig blanco, zonder enige ambitie, maar met een innerlijke drive stapte ik in 2014 de opleiding familieopstellingen in bij het IVSW.

Geschud en verbaasd door wat ik daar meemaakte, was er geen andere mogelijkheid voor me dan me over te geven aan dit bijzondere werk en ontstond later heel organisch mijn praktijk, wat doorgroeide naar een opleidingsinstituut.

 

Systemisch werk geeft me voelbare inzichten, leerde me bij mezelf te blijven en maakt me voor een groot deel oordeelloos en dankbaar. Werken met Systemische opstellingen is voor mij als thuiskomen.

 

Mijn naam is Mieke Kox (1976).

Vele rollen mocht ik al invullen in mijn leven:

Moeder van 3 prachtige eigenzinnige kinderen, echtgenote, dochter, zusje, vriendin, werknemer, opsteller, coach, trainer, zzp-er, en bovenal die van mens.

 

Na 11 jaar werkzaam te zijn geweest in het (jongeren)welzijnswerk en 11 jaar als projectleider en programmamanager binnen het sociaal domein bij de lokale overheid, heb ik in 2018 de beslissing genomen om me volledig te richten op mijn eigen bedrijf en het systemisch werk. Omdat het me vervult om mensen te zien groeien en ontwikkelen en omdat ik dit als het mooiste werk ervaar wat er bestaat.

 

Ik heb diverse opleidingen gevolgd waaronder Familieopstellingen en Organisatieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk, de Hogere Sociale Agogische Academie en NLP (practitioner/ master).  Daarnaast heb ik veel geleerd en leer ik nog steeds veel in de 'School van het Leven' en al deze ervaringen neem ik mee.

Professionaliteit & kwaliteit

Systemisch werk is een vrij beroep. Dat maakt dat iedereen zich coach of opsteller kan noemen waardoor het moeilijk kan zijn voor klanten om een goede keuze te maken. Het ambacht van familieopstellen vraagt om een constante inzet en doorontwikkeling en heel veel bezig zijn in en met het werk. 

Om de kwaliteit van Centrum van Verbinders te waarborgen, blijf ik me verdiepen en verbreden, geef en krijg ik supervisie en doe ik aan intervisie.

 

NRTO

Centrum van Verbinders is lid van de branchevereniging Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Hiermee staan we voor continuïteit in kwaliteit.

 

 

CRKBO

Onze opleidingen en trainingen zijn tevens opgenomen in het kwaliteitsregister van het CRKBO.

Hiermee voldoen we aan de eisen van het CPION voor kort beroepsonderwijs en zijn de opleidingen en trainingen vrijgesteld van btw.

 

Instituut Voor Systemisch Werk (IVSW)

Naast het voeren van mijn eigen praktijk, ben ik sinds september 2017 ook werkzaam voor het Instituut voor Systemisch Werk (IVSW). Bij het IVSW werk ik als trainer bij de jaaropleiding familieopstellingen, de tweedaagse training 'Vind je Balans', de tweedaagse training LIP en als opsteller bij de dagworkshops familieopstellingen.

 

 

 

Waarom kiezen voor Centrum van Verbinders?

Niets menselijks is mij vreemd. Dat maakt dat ik weinig oordeel heb en goed kan luisteren naar wat er werkelijk speelt.

Deze kwaliteiten heb ik mogen ontwikkelen in vele jaren van het aankijken en leren van mijn eigen patronen en processen.

 

Vanuit mijn hooggevoeligheid heb ik ervaren wat het is om niet met mezelf in verbinding te zijn:

 

Emoties die je overvallen en gedachten die je helemaal op kunnen eten. Niet tevreden zijn met jezelf en grenzen (laten) overschrijden. Eigenlijk niet weten wie je zelf bent en wat je zelf wilt omdat je gefocust bent op het aftasten van en afstemmen op je omgeving. Steeds op zoek naar de essentie van het leven en misschien nog wel meer op zoek naar jezelf. Wat een onrust brengt dit met zich mee en het gevoel en de vraag “is dit het nu”?

 

Na veel ervaringen en levenslessen, trainingen en opleidingen heb ik de keuze durven maken om in verbinding met mezelf te gaan leven. Dit was spannend (doodeng zelfs), emotioneel en ik heb daar ook een prijs voor betaald. Maar uiteindelijk was het precies dat wat ik nodig had en had het niet anders kunnen gaan.

Ik beleef alles nog steeds intens, dat is iets wat bij mij hoort. 

Mijn ontwikkelde en afgestemde hooggevoeligheid is nu mijn kracht. 

Ik ben trouw aan mezelf en volg wat het leven mij brengt.

Het team:

 

 

Iris van der Horst

 

Systemisch coach: 

- coaching trajecten

 

 

Centrum van Verbinders

 

locatie: Uden (Noord-Brabant)

 

 

Harriët Kollen

 

Systemisch coach: 

- coaching trajecten

- individuele opstellingen

 

Centrum van Verbinders

 

locatie: Garminge (Drenthe)


Samenwerkingspartners